- Autor: Medved77
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí čerstvé lisované | 30 |
Lískové ořechy (nesolené) | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 5 |
Žloutek (syrový) | 40 |
Máslo čerstvé nesolené | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Energetická hodnota celkem: 14098 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 249,
Sacharidy (g): 225,
SAFA (g): 108,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 3525 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 62.3, Sacharidy (g): 56.3, SAFA (g): 27, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Suroviny a pracovní postup: 30 dkg hladké mouky dvounulky, 1 máslo, 1-2 žloutky a 2 lžíce mléka, 5 dkg umletých ořechů, 3 dkg droždí - vypracujeme těsto a nenecháme kynout. Nejlépe je zadělat těsto večer, silněji vyválet, vykrájet tvary a do rána nechat na plechu a ráno upéci. Ještě teplé omočíme v citronové vodě a obalíme v cukru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.